0
Winkelmand

Gegrilde witte asperges met ansjovisboter

Probeer ook eens deze heerlijke gegrilde witte asperges met ansjovisboter!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak eerst de ansjovisboter door alle ingrediënten en versgemalen peper met elkaar in een keukenmachine te vermalen tot een gladde massa. Laat de boter afgedekt opstijven in de koelkast.
  2. Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af en snijd de asperges in de lengte doormidden.
  3. Verwarm de grillpan. Bestrijk de asperges met olie en gril ze in een paar porties aan beide kanten circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  4. Serveer de asperges op een schaal en laat de ansjovis-boter erover smelten.

Ingrediënten

4 personen

500 gram witte asperges geschild

2 eetlepels olijfolie

voor de ansjovisboter

2 teentjes knoflook geperst

6 ansjovisfilets blik

2 eetlepels verse peterselie

Ingrediënten

Voor 4 personen

8717662025693 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
John West Ansjovisfilet in olijfollie product photo
John West Ansjovisfilet in olijfollieJohn West Ansjovisfilet in olijfollie3,29
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
85
Koolhydraten
4
Vetten
6
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
3
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0