0
Winkelmand

Gegrilde witte asperges met ansjovisboter

Probeer eens deze gegrilde witte asperges met ansjovisboter!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak eerst de ansjovisboter door alle ingredienten met elkaar in een keukenmachine te vermalen tot een gladde massa
  2. Laat de boter afgedekt opstijven in de koelkast
  3. Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af en snijd de asperges in de lengte doormidden
  4. Verwarm de grillpan
  5. Bestrijk de asperges met olie en gril ze in een paar porties aan beide kanten circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn
  6. Serveer ze op een schaal en laat de ansjovis-boter erover smelten

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

500 gram dikke witte asperges geschild

100 gram roomboter op kamertemperatuur

2 teentjes knoflook geperst

6 blikjes ansjovisfilets uit een blikje

2 eetlepels peterselie

versgemalen peper (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Asperges wit verpakt product photo
Asperges wit verpaktAsperges wit verpakt6,99
Alternatief
1
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,35
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
John West Ansjovisfilet in olijfollie product photo
John West Ansjovisfilet in olijfollieJohn West Ansjovisfilet in olijfollie3,29
Alternatief
1
Heks'nkaas Origineel product photo
Heks'nkaas OrigineelHEKS'NKAAS® smeerdip Origineel 200 g bakje2,79
Alternatief
1
Verstegen Witte peper product photo
Verstegen Witte peperVerstegen peper wit 48 g Pot2,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
290
Koolhydraten
4
Vetten
29
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
3
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0