0
Winkelmand

Geitenricotta met maanzaad en sesam

Deze geitenricotta met maanzaad en sesam is het perfecte, vegetarische voorgerecht.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pureer de bieslook met de olie en een snufje zout met een staafmixer helemaal fijn en laat circa 10 minuten staan. Klop intussen de geitenkaas en ricotta met een mixer in een paar minuten tot een luchtige roomkaas. Breng op smaak met een vleugje (witte) peper.
  2. Meng het maan- en sesamzaad op een bord. Vorm met 2 dessertlepels quenelles van de kaas en schep ze door de zaadjes. Leg ze per 2 stuks op 4 borden.
  3. Giet de bieslookolie door een fijne zeef in een kommetje en druppel de groene olie op de borden. Garneer met sprieten bieslook.

Ingrediënten

4 personen

bieslook (naar smaak toevoegen)
of
om te garneren
50 milliliter olijfolie

100 gram zachte geitenkaas op kamertemperatuur

50 gram ricotta

1 eetlepel maanzaad

1 eetlepel sesamzaad

bieslook (naar smaak toevoegen)
of
om te garneren
tuinkers (naar smaak toevoegen) om te garneren

Ingrediënten

Voor 4 personen

Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Bettine Geitenkaas 48+ naturel product photo
Bettine Geitenkaas 48+ naturelBettine Geitenkaas Naturel Plakjes 125 gram1,79
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
8712200063687 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1
Bio+ Tuinkers product photo
Bio+ TuinkersBio-Tuinkers1,00
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
265
Koolhydraten
7
Vetten
22
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
8
Vezels
1
Zout
0.5
Suiker
0