0
Winkelmand

Gekarameliseerde venkel met peer en roomijs

Probeer eens deze gekarameliseerde venkel met peer en roomijs!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de wijn met het vanillestokje aan de kook. Schil intussen de peren dun en laat de steeltjes eraan zitten. Snijd de peren in de lengte door en schep met een klein lepeltje het klokhuis eruit. Leg de halve peren in de warme wijn en schakel de warmtebron uit. Laat de peren 30 minuten marineren.
  2. Schaaf de venkelknollen in dunne plakken. Verhit de boter in een (hapjes)pan met dikke bodem en bak hierin de venkel circa 10 minuten op een lage stand tot deze zachter is en wat kleur krijgt.
  3. Voeg de honing en een snufje zout toe en en laat de venkel in 5-8 minuten karamelliseren in de honing. Schep af en toe om. Laat de venkel afkoelen tot lauwwarm en schep de citroenrasp erdoor.
  4. Verdeel de gekaramelliseerde venkel over 4 diepe borden. Neem de peren uit de wijn en leg ze met de holle kant naar boven erop.
  5. Leg een bol roomijs in de holte van elke peer en garneer met wat venkelgroen.

Ingrediënten

4 personen

250 milliliter zoete witte wijn

1 vanillestokje opengesneden

2 peren eetrijp

2 venkelknollen

1 eetlepel boter

1 eetlepel honing

0.5 citroen rasp

4 bollen slagroomijs

Ingrediënten

Voor 4 personen

Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
Conference peren product photo
Conference perenConference peren1,99
Alternatief
1
3592 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624298272 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
220
Koolhydraten
27
Vetten
6
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
3
Vezels
3
Zout
0.1
Suiker
0