0
Winkelmand

Gekaramelliseerde vijgen met sinaasappel en laurier

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de vijgen in een ovenschaal. Meng de honing met de wijn, sinaasappelrasp, -sap en laurier en giet over de vijgen.
  2. Rooster afgedekt circa 20 minuten in de oven. Verwijder het folie als de vijgen nog niet zacht genoeg zijn en rooster nog circa 10 minuten tot de saus is ingedikt en de vijgen iets karamelliseren.
  3. Serveer warm, bijvoorbeeld bij een rijstdessert met gehakte pistachenootjes.

Ingrediënten

4 personen

8 verse vijgen geschild, eventueel

2 eetlepels honing

3 eetlepels Italiaanse rode wijn

1 sinaasappel rasp en sap

1 laurierblaadje

Ingrediënten

Voor 4 personen

Vijgen vers product photo
Vijgen versVijgen vers2,36
Alternatief
2
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
130
Koolhydraten
0
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
1
Vezels
2
Zout
0
Suiker
0