0
Winkelmand

Gemarineerde hamlapjes

Probeer ook eens deze gemarineerde hamlapjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout, peper en paprikapoeder. Meng 3 eetlepels olijfolie met de knoflook, rozemarijn, appelsap en citroensap. Leg het vlees erin, dek af en laat minimaal 1 uur (of een dag van tevoren) marineren in de koelkast
  2. Dep het vlees droog. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadslee en bak het vlees hierin 2 minuten per kant.
  3. Zeef de marinade. Verwarm het marinadevocht en giet het bij het vlees. Voeg de rozijnen toe en stoof zachtjes circa 25 minuten. Bind de saus eventueel met allesbinder.
  4. Lekker met witlofstamppot of doperwten en gekookte aardappels.

Ingrediënten

4 personen

500 gram hamlappen

1 theelepel paprikapoeder

5 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 eetlepel verse rozemarijn gehakt

250 milliliter appelsap

2 eetlepels citroensap
of
2 eetlepels azijn

3 eetlepels blanke rozijnen

allesbinder (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Hamlap 2 stuks product photo
Hamlap 2 stuksVa-hamlap 2 st2,95
Alternatief
2
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot1,95
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Appelsap fles product photo
g'woon Appelsap flesg'woon Appelsap 1,5l1,79
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1
g'woon Blanke rozijnen product photo
g'woon Blanke rozijnenG'Woon rozijn blanke 375 gram2,24
1
Honig Allesbinder product photo
Honig AllesbinderHonig Allesbinder 200 g Doos1,09
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
325
Koolhydraten
17
Vetten
16
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
28
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0