0
Winkelmand

Gemarineerde hamlappen met provencaalse tomatensaus

Probeer ook eens deze mooie gemarineerde hamlappen met provencaalse tomatensaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe het vlees in een kom. Voeg de uisnippers, kruiden, knoflook en wijn toe. Laat het vlees een nacht en dag in de koelkast marineren.
  2. Zeef het vlees en vang de marinade op. Haal de knoflookteentjes uit de marinade.
  3. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.
  4. Voeg de bouillon, de gepelde tomaten en de tenen knoflook toe. Stoof het vlees gedurende 10 minuten met het deksel op de pan.
  5. Giet de marinade in de pan en laat het vlees nu zonder deksel nog eens 20 minuten op een laag vuur stoven.
  6. Bind het vocht eventueel met een beetje met water aangelengde maïzena, of 'allesbinder'. Eet bij dit gerecht gekookte rijst of een pastasoort, bijvoorbeeld fusilli.

Ingrediënten

4 personen

750 gram hamlappen in grote dobbelstenen

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook ontveld

2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden

250 milliliter rode wijn

50 gram boter

750 milliliter vleesbouillon van tablet

2 blikjes gepelde tomaten à 400 g

Ingrediënten

Voor 4 personen

2364415000000 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Maggi Bouillon rundvlees blokjes product photo
Maggi Bouillon rundvlees blokjesMAGGI Bouillon Rundvlees 123 Gram Doos1,15
Alternatief
1
g'woon Gepelde tomaten op sap product photo
g'woon Gepelde tomaten op sapg'woon Gepelde tomaten 400gr0,49
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
405
Koolhydraten
12
Vetten
17
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
44
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0