0
Winkelmand

Gepaneerde zalm met pepersaus

Probeer eens deze gepaneerde zalm met pepersaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 50ºC. Leg het brood op het rooster en droog circa 1 uur in de oven. Laat afkoelen en verkruimel in een keukenmachine tot grof broodkruim. Verwarm voor de saus intussen de boter in een steelpan en fruit de sjalot in circa 4 minuten glazig. Bak de tijm, laurier en tomatenpuree kort mee en blus af met de wijn. Roer door en laat tot de helft inkoken. Zeef de wijn en giet terug in de pan. Voeg de bouillon en room toe en laat een beetje inkoken op een lage stand. Neem de pan van de warmtebron, breng eventueel op smaak met zout en peper en voeg de peperbesjes toe. Zet een bord met losgeklopt eiwit en een bord met broodkruim klaar.
  2. Snijd de zalm in de lengte door zodat je 2 repen per persoon hebt. Bestrooi rondom met zout, peper en de bloem en haal eerst door het eiwit en dan door het broodkruim.
  3. Verwarm de olie. Bak 4 repen zalm tegelijk. Rol ze met 2 vorken om en om zodat ze gelijkmatig licht goudbruin bakken. Neem de zalm uit de pan en houd in een schaal warm in de oven op 60oC. Leg de overige repen erbij zodra deze gebakken zijn.
  4. Verwarm de saus tot deze kookt en schep op elk (warm) bord een lepel saus. Leg hierop kruislings 2 repen zalm en garneer met een takje kruiden.

Ingrediënten

4 personen

5 sneeën witbrood zonder korst

4 zalmmoten
of
4 zalmfilets

1 eetlepel bloem

1 eiwit losgeklopt

4 eetlepels milde olijfolie

4 takjes dille

voor de saus

1 takje tijm

1 eetlepel boter

1 sjalot gesnipperd

1 takje tijm

1 laurierblaadje

1 theelepel tomatenpuree

300 milliliter droge witte wijn

100 milliliter visbouillon van tablet

100 milliliter kookroom

1 eetlepel roze peperkorrels verkruimeld
of
1 eetlepel zwarte peperkorrels gekneusd

Ingrediënten

Voor 4 personen

Euro witbrood heel product photo
Euro witbrood heelHeel witbrood0,80
Alternatief
1
8712224000118 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725022103 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
8718503613376 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 140gr0,49
Alternatief
1
Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1
g'woon Bouillon blokjes vis product photo
g'woon Bouillon blokjes visg'woon Bouillon blokjes vis 8x10gr0,86
Alternatief
1
8710624205287 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peperVerstegen zwarte peper 40 g Pot2,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
495
Koolhydraten
19
Vetten
33
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
30
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0