0
Winkelmand

Gepocheerde appel met chocolademousse, toffeesaus en hazelnoot

Heb je tijd om een bijzonder nagerecht te maken? Probeer deze gepocheerde appel met chocola, toffee en hazelnoot eens.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Week voor de witte chocolademousse de gelatine in koud water. Klop 150 ml slagroom lobbig tot yoghurtdikte en houd apart. Breng de rest van de slagroom aan de kook. Neem de pan van de warmtebron en smelt de chocolade en gelatine in de warme room. Laat op kamertemperatuur komen en meng met de geklopte slagroom. Schep de mousse in een spuitzak en leg in de koelkast. Breng voor de toffeesaus alle ingrediënten voor de saus met een mespunt zout aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat voor meer dan de helft inkoken tot er een donkerbruine massa ontstaat, dit zal een tijdje duren. Laat de stroperige saus in de pan afkoelen en schep daarna eventueel in een spuitzak. Breng voor de hazelnootcrumble de suiker, boter en honing met 2 eetlepels water aan de kook. Voeg de hazelnoten toe en wacht op middelhoge stand tot er een soort karamelkleur ontstaat. Voeg een mespunt zout en het bakpoeder toe en kook nog 1 minuut mee. Stort de massa op bakpapier en laat helemaal afkoelen en uitharden. Draai de afgekoelde massa in een blender heel kort tot een grove crumble. Voeg naar smaak nog een snufje zout toe.
  2. Breng voor de appels 1 liter water met de suiker, azijn en kaneel aan de kook tot de suiker is opgelost.
  3. Schil de appels, bewaar de schillen en snijd de appels in 8 parten. Besprenkel met wat citroensap zodat de appel niet verkleurt.
  4. Neem de pan van de warmtebron en laat de kamillethee, appelschillen en kaneel circa 30 minuten trekken in de vloeistof. Verwijder dan de theezakjes, schillen en het kaneelstokje.
  5. Breng de vloeistof opnieuw aan de kook, schakel de warmtebron uit en leg de partjes appel in de pan. Laat de appels in het vocht afkoelen en roer regelmatig.
  6. Maak de borden op met de gepocheerde appel, chocolademousse, toffeesaus en hazelnootcrumble.

Ingrediënten

4 personen

250 gram appelazijn
of
250 gram azijn

1 kaneelstokje

2 eetlepels citroensap

4 appels stevig

2 zakjes kamillethee

voor de mousse

100 gram witte chocolade in stukjes

4 blaadjes gelatine

voor de saus

450 milliliter slagroom

450 milliliter slagroom

240 milliliter melk

135 gram bruine basterdsuiker

voor de crumble

65 gram suiker

40 gram boter

65 gram suiker

40 gram boter

10 gram honing

100 gram hazelnoten

1 mespunt bakpoeder

Ingrediënten

Voor 4 personen

Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Tromp Appelazijn 100% appel product photo
Tromp Appelazijn 100% appelTromp&Rueb appelazijn uit 100% appel 750ml fles1,69
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1
8715104414142 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1
Smaakt Kamille thee product photo
Smaakt Kamille theeSmaakt Kamille thee 20 x 1 g Doos2,19
Alternatief
1
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
2
g'woon Tablet wit chocolade product photo
g'woon Tablet wit chocoladeg'woon Tablet wit chocolade0,53
Alternatief
1
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,79
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Ritter Sport Puur hele hazelnoot product photo
Ritter Sport Puur hele hazelnootDunkle Voll-Nuss1,42
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
720
Koolhydraten
59
Vetten
49
Verzadigde vetten
30
Eiwitten
6
Vezels
3
Zout
0.1
Suiker
0