0
Winkelmand

Gepocheerde peer met vanillericotta

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de hele peren met een dunschiller en wrijf ze in met citroensap tegen het verkleuren.
  2. Schil de schoongeboende citroen en sinaasappel en snijd de schillen in dunne reepjes. Pers de vruchten.
  3. Breng dit sap, reepjes schil, likeur en water aan de kook en pocheer hierin de peren circa 10 minuten tegen de kook aan tot ze zacht zijn.
  4. Rooster de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  5. Meng de ricotta met het merg van het vanillestokje en de poedersuiker.
  6. Serveer de peer op een bord bestrooid met amandelen met de vanillericotta en garneer met de sinaasappel- en citroenschilletjes.

Ingrediënten

4 personen

4 handperen

2 eetlepels citroensap

1 citroen

1 sinaasappel

50 milliliter amandellikeur

2 eetlepels geschaafde amandelen

250 gram ricotta

1 vanillestokje opengesneden

4 eetlepels poedersuiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

8713893182877 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Limonino Citroensap product photo
Limonino CitroensapLimoChef Citroensap 100 ml0,22
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Di Antonio Amaretto product photo
Di Antonio AmarettoAMARETTO DI ANTONIO 6X0,5LX14,7%6,59
Alternatief
1
Dr. Oetker Amandelschaafsel product photo
Dr. Oetker AmandelschaafselDR. OETKER AMANDELSCHAAFSEL1,45
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Verstegen Vanille stokje product photo
Verstegen Vanille stokjeVerstegen vanille 2 g zakje4,19
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
260
Koolhydraten
33
Vetten
10
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0