0
Winkelmand

Gepocheerde visfilet met basilicumkrokant

Probeer ook eens deze gepocheerde visfilet met basilicumkrokant!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de vellen filodeeg met 2 eetlepels gesmolten boter. Snijd ze 2 keer schuin doormidden tot 8 gelijke stukken.
  2. Leg 4 velletjes op de bakplaat en leg op elk velletje een paar blaadjes basilicum.
  3. Bestrooi met wat grof zout en leg de overige 4 velletjes deeg er met de beboterde kant naar boven op.
  4. Verhit de rest van de boter in een pan en leg de stukken vis erin. Bestrooi de vis met zout en peper.
  5. Besprenkel met citroensap en pocheer de vis circa 10 minuten op middelhoge stand met het deksel op de pan.
  6. Bak intussen het filodeeg in het midden van de oven in circa 5 minuten krokant.
  7. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes circa 4 minuten. Voeg de doperwten toe en stoof ze op een lage stand mee.
  8. Schep op het laatste moment de spinazie door de erwten en laat heel kort slinken.
  9. Verdeel de groenten over 4 warme borden en schep een stuk vis erop. Leg er een basilicumkrokant op en serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

2 vellen filodeeg ontdooid

3 eetlepels boter gesmolten

12 blaadjes basilicum

400 gram kabeljauwfilet in 4 stukken
of
400 gram zalmfilet in 4 stukken

0.5 citroen uitgeperst

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes gesnipperd

300 gram doperwten vers, gedopt
of
300 gram diepvriesdoperwten

300 gram spinazie panklaar

Ingrediënten

Voor 4 personen

Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Vismarine Kabeljauwfilet product photo
Vismarine KabeljauwfiletVismarine Kabeljauwfilet5,01
Alternatief
2
8710725022103 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
g'woon Doperwten extra fijn product photo
g'woon Doperwten extra fijng'woon Doperwten extra fijn 680g1,09
Alternatief
1
g'woon Doperwten extra fijn product photo
g'woon Doperwten extra fijng'woon Doperwten extra fijn 200g0,88
2
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,45
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
315
Koolhydraten
14
Vetten
16
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
25
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0