0
Winkelmand

Gepocheerde zalm met luchtige hollandaisesaus

Verwen vrienden en familie met deze heerlijke gepocheerde zalm met luchtige hollandaisesaus.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de bouillon tegen de kook aan en pocheer hierin de zalm op een lage stand in circa 7 minuten gaar.
  2. Zet, terwijl de zalm aan het pocheren is, een kom op de pan en klop daarin de eidooiers met de azijn luchtig.
  3. Voeg al kloppend de boter toe. Voeg de dille toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Neem de kom van de pan zodra de saus iets dikker wordt en neem de zalm uit de bouillon. Voeg de spinazie toe aan de bouillon en blancheer 2 minuten.
  5. Verdeel de spinazie over borden, leg de zalm erop en giet de saus erover. Serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

1 liter visbouillon
of
1 liter groentebouillon

4 zalmfilets

4 eidooiers

6 eetlepels wittewijnazijn

200 gram boter gesmolten

0.5 bosje dille fijngehakt

400 gram spinazie panklaar

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Bouillon blokjes vis product photo
g'woon Bouillon blokjes visg'woon Bouillon blokjes vis 8x10gr0,86
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725022103 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
8710624237240 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
8718503613376 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,45
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
745
Koolhydraten
2
Vetten
66
Verzadigde vetten
33
Eiwitten
34
Vezels
2
Zout
0.4
Suiker
0