0
Winkelmand

Gepofte aardappel met kwarktopping

Probeer ook eens deze heerlijke gepofte aardappel met kwarktopping!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC . Leg de aardappelen in een ovenschaal en bestrijk ze met een beetje olie.
  2. Bestrooi ze met grof zout en bak ze in circa 60 minuten gaar in het midden van de oven.
  3. Ze zijn gaar als je ze makkelijk kunt indrukken met je vinger.
  4. Maak ondertussen de topping door de kwark te mengen met de rest van de olijfolie, de gember de knoflook en de bosui. Breng dit goed op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de aardappelen in en druk ze een beetje open. Serveer direct met de topping.

Ingrediënten

4 personen

4 groten kruimige aardappels

3 eetlepels olijfolie

grof zeezout (naar smaak toevoegen)

200 gram kwark

1 verse gember geraspt, ca. 1 cm

2 teentjes knoflook geperst

2 lente-/bosuitjes fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Melkan Magere Franse kwark product photo
Melkan Magere Franse kwarkmelkan Magere franse kwark 500gr0,99
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
3545 product photo
2
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
195
Koolhydraten
22
Vetten
8
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0