0
Winkelmand

Gepofte-bietensoep

Probeer eens deze gepofte-bietensoep!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de bieten kruislings in, maar niet helemaal door. Bestrooi met wat zout en verpak ze apart van elkaar in een stuk aluminiumfolie. Pof de bieten circa 1 uur in de oven. Laat afkoelen, schil de bieten en snijd ze in blokjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, bouillon, komijn- en korianderpoeder en de bietjes toe en warm 5 minuten door.
  3. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de bietensoep in 4 kommen en bestrooi met de geitenkaas en peterselie.

Ingrediënten

4 personen

400 gram rauwe bieten

2 eetlepels zonnebloemolie

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook geperst

400 gram tomatenblokjes

1 liter groentebouillon

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

100 gram zachte geitenkaas verbrokkeld

1 handje peterselie fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624753368 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624236915 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Tomatenblokjes in tomatensap product photo
g'woon Tomatenblokjes in tomatensapg'woon Tomatenblokjes 400gr0,49
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Komijnzaad gemalen product photo
Verstegen Komijnzaad gemalenVerstegen Komijnzaad gemalen 37 g Pot2,25
Alternatief
1
Verstegen Koriander gemalen product photo
Verstegen Koriander gemalenVerstegen Koriander gemalen 33 g Pot2,29
Alternatief
1
MelkanGeitenkaas naturel product photo
MelkanGeitenkaas naturelMelkanGeitenkaas naturel1,79
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
215
Koolhydraten
14
Vetten
12
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
10
Vezels
5
Zout
3
Suiker
0