0
Winkelmand

Geroerbakte kalkoen met spitskool en gember

Deze slanke maaltijd smaakt heerlijk dankzij de verse kruiden. Met goede voedingsstoffen uit de kip en verse groenten.

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Snijd het stukje peper fijn.
  3. Maak een marinade van de gemberwortel, de peper, de ketjap en het citroensap.
  4. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Marineer het vlees 1 uur afgedekt in de koelkast in het mengsel.
  5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Maak de spitskool schoon en snijd de spitskool in repen.
  7. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  8. Verwarm de margarine in een wok of braadpan en roerbak hierin de kalkoen in enkele minuten bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  9. Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak het gerecht in 6 minuten verder gaar.
  10. Maak het gerecht op smaak met wat peper en geef de rijst erbij.

Ingredi├źnten

2 personen

2.5 centimeter gemberwortel

0.5 rode peper

1 eetlepel ketjap manis

2 theelepels citroensap

200 gram kalkoenfilets

150 gram zilvervliesrijst

500 gram spitskolen

1 gele paprika

2 eetlepels vloeibare margarine

1 teentje knoflook

Ingredi├źnten

Voor 2 personen

Gember los product photo
Gember los0,99
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peper1,00
Alternatief
1
Ketjap Manis product photo
Ketjap Manis1,89
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor Citroensap0,89
Alternatief
1
Kalkoenfilet product photo
Kalkoenfilet3,23
Alternatief
1
g'woon Zilvervliesrijst product photo
g'woon Zilvervliesrijst0,75
Alternatief
1
Spitskool product photo
Spitskool1,39
Alternatief
1
 product photo
gele paprika's
Alternatief
g'woon Culinair vloeibare margarine product photo
g'woon Culinair vloeibare margarine1,49
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
489.68
Koolhydraten
58.61
Vetten
12.1
Verzadigde vetten
1.7
Eiwitten
32.72
Vezels
7.93
Zout
1.16
Suiker
8.13