0
Winkelmand

Geroosterde aardappels met tijm en mandarijn

Probeer eens deze geroosterde aardappels met tijm en mandarijn!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Boen de aardappels goed schoon onder stromend water.
  3. Kook de aardappels 6-7 minuten in water met zout. Giet ze af en laat droogstomen. Halveer de grotere exemplaren.
  4. Verdeel de aardappels over een bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Rooster 20-25 minuten in de oven.
  5. Meng de rest van de olie met de teentjes knoflook en tijm.
  6. Pel de mandarijn en pers de vrucht uit boven de gekruide olie.
  7. Besprenkel de warme aardappels met het olijfoliemengsel en leg er klein gescheurde mandarijnschilletjes tussen.
  8. Rooster de aardappels nog circa 15 minuten in de oven en bestrooi voor het serveren met zeezout.

Ingrediënten

4 personen

750 gram krieltjes met schil
of
750 gram vastkokende aardappels klein, met schil

100 milliliter olijfolie

1 bol knoflook gepeld, in losse teentjes

1 eetlepel tijm alleen de blaadjes

1 mandarijn schoongeboend

1 theelepel grof zeezout

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624251154 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen4,39
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
8422480030476 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
370
Koolhydraten
30
Vetten
26
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
3
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0