0
Winkelmand

Geroosterde bloemkool met specerijenboter

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de boter met 1 eetlepel olie, de specerijen, citroenrasp, 1 theelepel grof zout en peper. Snijd het blad van de bloemkool en bewaar een paar mooie bladeren.
  2. Laat de bloemkool met de stronk naar boven rustig in een pan met ruim kokend water zakken en kook circa 10 minuten op een lage stand. Schep de bloemkool uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Verwarm de oven voor op 160ºC. Snijd de bloemkool doormidden en leg de helften met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
  4. Bestrijk met de specerijenboter en bak in het midden van de oven in circa 1 uur gaar en bruin. Bestrijk de bloemkool tussendoor af en toe met het bakvet.
  5. Snijd de achtergehouden bloemkoolbladeren kleiner en besprenkel met wat citroensap en olijfolie. Serveer met de geroosterde bloemkool. Lekker bij vlees of vis.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel zachte boter

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

0.5 citroen rasp en sap

1 grote bloemkool

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Bertolli Classico product photo
Bertolli ClassicoBertolli olijfolie Olio di Oliva Classico 1000 ml8,49
Alternatief
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot2,19
Alternatief
1
8713344001467 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200067562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
140
Koolhydraten
8
Vetten
9
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
5
Vezels
6
Zout
0.1
Suiker
0