0
Winkelmand

Geroosterde maïs met peterselieboter

Probeer eens geroosterde maïs met peterselieboter!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de maïskolven in ruim water met zout in circa 12 minuten beetgaar. Giet ze af en laat uitlekken.
  2. Verhit de ovengrill, grillpan of gebruik de barbecue. Smelt de boter in een pannetje. Meng een mespunt zout, de peterselie, knoflook en citroensap erdoor.
  3. Bestrijk de maïskolven met dit mengsel en leg ze naast elkaar op een bakplaat, 10 cm onder de grill, in een grillpan of op de barbecue.
  4. Rooster de maïskolven 7-10 minuten en keer ze regelmatig om. Bestrijk ze regelmatig met de peterselieboter. Serveer ze warm.

Ingrediënten

4 personen

4 maiskolven blad verwijderd

100 gram boter

2 eetlepels platte peterselie gehakt

2 teentjes knoflook gehakt

2 eetlepels citroensap

Ingrediënten

Voor 4 personen

Mais zonder blad product photo
Mais zonder bladMais zonder blad1,89
Alternatief
2
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
320
Koolhydraten
21
Vetten
23
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0