0
Winkelmand

Geroosterde paprika-tomatensoep

Probeer eens deze geroosterde paprika-tomatensoep!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC
  2. Leg de tomaten, paprika's, rode uien en knoflook op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en een snuf zout.
  3. Rooster de groenten circa 20 minuten in de oven en laat afkoelen.
  4. Druk de teentjes knoflook uit de schil en schep de geroosterde groenten met het vocht bij de groentebouillon. Breng aan de kook.
  5. Pureer tot een egale soep en breng op smaak met zout en (cayenne)peper.
  6. Garneer voor het serveren met room en wat rucola, bijvoorbeeld in de vorm van een rendier.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram tomaat gehalveerd

2 rode paprika's in repen

2 rode uien in stukken

2 teentjes knoflook ongepeld

4 eetlepels olijfolie

500 milliliter groentebouillon

cayennepeper (naar smaak toevoegen)

room (naar smaak toevoegen)

rucola (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Trostomaten product photo
TrostomatenCoop trostomaten 500g schaaltje1,99
Alternatief
2
3491 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Gesnipperde rode uien product photo
Gesnipperde rode uienGesnipperde rode uien1,75
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Cayennepeper product photo
Verstegen CayennepeperVerstegen cayennepeper 35 g Pot2,29
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Rucola product photo
RucolaUnbranded Rucola sla 75 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
190
Koolhydraten
14
Vetten
12
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
3
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0