0
Winkelmand

Geroosterde varkenshaas met gember-limoenroom

Gemakkelijk te bereiden en oh zo heerlijk! Dit gerecht met geroosterde varkenshaas, gekookte groenten en gember-limoenroom is altijd een goed idee.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in plakken van circa 3 cm dik. Wrijf in met de olijfolie en limoensap en bestrooi met zout en peper.
  2. Kook de worteltjes en spruitjes 7-8 minuten.
  3. Meng ondertussen de limoenrasp met de crème fraîche, slagroom, gember, rode peper en bosui en zet in de koelkast.
  4. Verhit een grillpan en rooster hierin de varkenshaas 5-6 minuten. Giet de worteltjes en spruitjes af.
  5. Serveer de varkenshaas met de groenten en de gember-limoenroom erbij. Lekker met witte of wilde rijst.

Ingrediënten

4 personen

2 varkenshaasjes ca. 500 g

2 eetlepels olijfolie

1 limoen rasp en sap

400 gram wortels panklaar

400 gram spruitjes panklaar

200 milliliter crème fraîche

2 eetlepels slagroom

1 verse gember geschild, geraspt, ca. 5 cm

1 kleine rode peper fijngehakt, zonder zaadjes

1 lente-/bosui in ringetjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Varkenshaas lang product photo
Varkenshaas langVa-haas lang3,72
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,39
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,29
Alternatief
4
Spruiten product photo
SpruitenUnbranded Spruiten 350 GRM VERPAKT1,79
Alternatief
2
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,25
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
Bosuien product photo
BosuienBosuien0,69
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
280
Koolhydraten
13
Vetten
10
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
31
Vezels
7
Zout
0.4
Suiker
0