0
Winkelmand

Geroosterde witte kool met sinaasappel en pistache

Probeer eens deze geroosterde witte kool met sinaasappel en pistache!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rasp de schil van 1 sinaasappel.
  3. Schil de sinaasappels dik tot het vruchtvlees zichtbaar wordt en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op.
  4. Klop het sinaasappelsap met de sinaasappelrasp, olie en tijm door elkaar en schep de witte kool erdoor.
  5. Breng op smaak met zout en peper en spreid uit over een bakplaat.
  6. Rooster de kool in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  7. Schep tussendoor een paar keer om.
  8. Bestrooi de kool de laatste 5 minuten van de oventijd met de pistachenoten.
  9. Neem uit de oven en schep de sinaasappelpartjes erdoor.
  10. Lekker bij vlees of kip.

Ingrediënten

4 personen

2 sinaasappels

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel verse tijm gerist

1 witte kool in grove stukken

25 gram pistachenoten gepeld, grof gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Witte kool product photo
Witte koolWitte kool2,39
Alternatief
1
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr1,88
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
205
Koolhydraten
17
Vetten
9
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0