0
Winkelmand

Geroosterde worteltjes met gemberolie

Probeer ook eens deze heerlijke geroosterde worteltjes met gemberolie!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het groen van de worteltjes tot 1 centimeter af. Schil de worteltjes met een dunschiller en leg ze naast elkaar op een bakplaat.
  2. Verwarm de oven voor op 220 c . Giet twee eetlepels olijfolie over de worteltjes en bestrooi ze met zout en peper.
  3. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een steelpannetje met de gember en sinaasappelschil en laat op lage stand trekken.
  4. Klop er van de warmtebron af het sinaasappelsap door. Rooster de worteltjes hoog in de oven in circa 10 minuten beetgaar.
  5. Schep de worteltjes over op een langwerpige schaal en giet de olie eroverheen.

Ingrediënten

4 personen

1 bos bospeen

50 milliliter olijfolie

verse gember (naar smaak toevoegen) geschild, geraspt, ca. 1 cm

1 theelepel sinaasappelschil geraspt

2 eetlepels sinaasappelsap vers

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bospeen product photo
BospeenBospeen1,39
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Coop Vers sap sinaasappel fles product photo
Coop Vers sap sinaasappel flesCoop Sinaassap 1000 ml Fles2,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
165
Koolhydraten
9
Vetten
13
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
1
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0