0
Winkelmand

Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa

Een heerlijk Hollands recept voor geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensla.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pureer de ingrediënten voor de salsa en voeg zout en peper toe.
  2. Besprenkel de zalm aan beide kanten met olijfolie. Strooi er zout en peper over.
  3. Kook de aardappelen gaar.
  4. Verhit een grillpan. Leg de zalm diagonaal op de ribbels in de pan. Schroei één kant in 1,5 tot 2 minuten dicht.
  5. Draai de filets een halve slag en rooster ze op dezelfde kant nog 1 minuut zodat een mooi ruitpatroon ontstaat. Keer ze om en rooster nog 2 minuten.
  6. Schud de aardappelen door de kruidensalsa en serveer ze bij de zalm.

Ingrediënten

4 personen

600 gram zalmfilets in 4 stukken

zeezout (naar smaak toevoegen)

800 gram nieuwe aardappels geschrapt, klein

voor de salsa

50 milliliter olijfolie

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel mosterd

1 bos platte peterselie alleen de blaadjes

1 handje dille alleen de blaadjes

50 milliliter olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710725022103 product photo
Alternatief
4
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
g'woon Ovenfrites product photo
g'woon Ovenfritesg'woon Frites 750 g Zak1,04
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
Verstegen Dille product photo
Verstegen DilleVerstegen dille 17 g Pot2,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
620
Koolhydraten
37
Vetten
36
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
35
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0