0
Winkelmand

Gestoofde rabarber met gember-ijs

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem het ijs uit de diepvries zodat het iets zachter wordt. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verdeel de rabarber over de ovenschaal. Smelt de boter met de basterdsuiker en giet dit over de rabarber. Maal wat peper erover.
  3. Zet de rabarber circa 15 minuten in het midden van de oven. De rabarber moet zacht zijn, maar niet te gaar en vezelig. Schep de rabarber halverwege om en bedruip met het stoofvocht.
  4. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en pureer ze met de suiker niet helemaal fijn in de blender. Meng de gembersnippers met 2 eetlepels gembersiroop door het ijs.
  5. Schep bollen van het ijs en serveer met de rabarber. Bestrooi de rabarber met een beetje basilicumsuiker en garneer met basilicumblaadjes.

Ingrediënten

4 personen

1 liter vanille-ijs

750 gram rabarber in stukken, ca. 8 cm

75 gram boter

2 eetlepels witte basterdsuiker

1 bosje basilicum

75 gram suiker

75 gram gembersnippers op siroop grof gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Hertog Vanille ijs product photo
Hertog Vanille ijsHERTOG 900ml Vanilla HRT Core x6 x156EB3,19
Alternatief
1
Hak Rabarber compote product photo
Hak Rabarber compoteHAK Rabarbercompote 360gr1,39
Alternatief
2
8719200018105 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
8710647086719 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
590
Koolhydraten
71
Vetten
29
Verzadigde vetten
18
Eiwitten
6
Vezels
4
Zout
0.3
Suiker
0