0
Winkelmand

Gestoomde zalmsteak met citrussaus

Probeer ook eens deze heerlijk gestoomde zalmsteak met citrussaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Dep de zalmfilet droog. Boen de limoen of citroen schoon. Snijd dunne reepjes van de schil en pers de vrucht. Blancheer de schilreepjes 1 minuut in kokend water. Giet ze af en vang het vocht op.
  2. Verwarm de gember 2 minuten in het limoen- of citroensap.
  3. Verwarm de visbouillon in een stoompan of hang een zeef in een pan. Leg de zalm erin en stoom deze in 5-7 minuten net gaar.
  4. Klop de boter door het warme gember-limoensap zodat dit bindt. Roer de room erdoor en verwarm zonder te koken. Verdun de saus als deze te dik is met een beetje blancheervocht van de limoenreepjes.
  5. Verdeel de saus over warme borden. Leg de zalm in het midden met daarop limoenschilletjes en koriander.

Ingrediënten

4 personen

500 gram zalmfilets in 4 stukken

1 limoen
of
1 citroen

1 verse gember geschild, gehakt, ca. 2 cm

250 milliliter visbouillon van tablet

50 gram boter in stukjes

75 milliliter kookroom

4 toefjes koriander

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710725022103 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,29
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
8710624254476 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
8710624205287 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8718503613383 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
400
Koolhydraten
2
Vetten
32
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
26
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0