0
Winkelmand

Gevuld speculaas van Ramon Brugman

Iedere chef-kok heeft zijn specialiteit. Ramon Brugman – bekend van het televisieprogramma Binnenstebuiten – bakt al 20 jaar deze gevulde speculaas. Speciaal aan Coop verklapt hij zijn geheime recept…

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Het deeg: roer de karnemelk door het gekruimelde biscuitje. Meng de boter en de suiker. Voeg hier het karnemelk-biscuitmengsel aan toe.
  3. Kneed dit samen met de rest van de ingrediënten tot een egaal deeg.
  4. Dek af met plastic folie en laat het een uurtje opstijven in de koelkast.
  5. De vulling: Kneed voor de vulling de amandelspijs soepel.
  6. Meng de boter met de spijs en meng goed totdat de boter niet meer zichtbaar is.
  7. Voeg vervolgens geleidelijk het water toe en kneed het geheel goed door elkaar.
  8. De koek:Neem een bakvorm van 15 bij 15 cm en vet de vorm in met een beetje boter.
  9. Deel het deeg in twee gelijke delen. Rol beide delen uit tot een plak van ongeveer één cm dik.
  10. Snijd één plak zo groot als de bodem van het blik en leg deze daarin.
  11. Bak de bodem 7 à 8 minuten in de oven en laat vervolgens afkoelen.
  12. Verdeel de spijsvulling over de bodem en leg de tweede plak speculaasdeeg er bovenop.
  13. Bestrijk de bovenkant met een beetje eidooier en decoreer met amandelen. Bestrijk ook de amandelen met eidooier.
  14. Zet de gevulde speculaas in de oven en bak deze in ongeveer 20 minuten af. Laat de speculaas afkoelen en snijd in stukjes.

Ingrediënten

4 personen

15 gram roomboter

65 gram donkere basterdsuiker

1 biscuitje fijn gekruimeld

10 milliliter karnemelk

1 gram zout

105 gram bloem

7 gram speculaaskruiden

3 gram bakpoeder

300 gram amandelspijs

15 gram roomboter

15 milliliter water

1 eidooier om mee te bestrijken

20 halve amandelen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Roomboter ongezouten product photo
Roomboter ongezoutenSuperunie Roomboter Ongezouten Zuivelmeester 40x250g Doos1,89
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,89
Alternatief
1
Fruitbiscuit Appel product photo
Fruitbiscuit AppelSultana Fruitbiscuits Appel2,05
Alternatief
1
Melkan Karnemelk product photo
Melkan KarnemelkMelkan Karnemelk Verse 1 l Pak met punt0,99
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Verstegen Mix voor koek & speculaas product photo
Verstegen Mix voor koek & speculaasVerstegen kruidenmix voor koek en speculaas 40 g Pot1,65
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
8715196570030 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Bronwater licht koolzuurhoudend product photo
g'woon Bronwater licht koolzuurhoudendg'woon Bronwater licht koolzuurhoudend3,59
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1

Alternatief