0
Winkelmand

Gevulde aubergine

Een mooi voorgerecht om te maken als er vrienden komen eten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie op halfhoog vuur totdat deze iets bruin worden.
  3. Was de aubergines en snijd deze in de lengte doormidden. Lepel het vruchtvlees uit de aubergine-helften, maar laat het rondom een rand van ongeveer een halve centimeter zitten. Bewaar het vruchtvlees en bestrooi de helften ruim met zout. Laat 20 minuten staan.
  4. Spoel de helften af onder koud water en droog af met keukenpapier.
  5. Snipper de sjalotjes en fruit deze kort in olijfolie.
  6. Snijd de champignons en de olijven fijn en voeg deze toe aan de pan. Neem ongeveer 2/3 van het aubergine-vruchtvlees, snijd dit ook fijn en doe dit bij de champignons en olijven. Voeg ook een teentje geperste knoflook toe. Laat enkele minuten bakken.
  7. Giet de blokjes tomaat af en bewaar het sap. Doe de tomatenblokjes in de pan en laat nog een paar minuten doorbakken.
  8. Breng op smaak met wat zout. Prak de feta met een vork grof. Haal de pan van het vuur en roer de feta en de geroosterde pijnboompitten door het mengsel. Schenk het tomatensap over de bodem van een ovenschaal.
  9. Vul de auberginehelften met het mengsel en bak deze nog 20 minuten in de oven.

Ingrediënten

4 personen

40 gram pijnboompitten

2 aubergines

2 sjalotjes

150 gram champignons

15 zwarte olijven zonder pit

1 teen knoflook

peper (naar smaak toevoegen)

zout (naar smaak toevoegen)

600 gram tomatenblokjes in sap

100 gram feta

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Pijnboompitten product photo
g'woon Pijnboompitteng'woon Pijnboompitten2,58
Alternatief
1
8710725015549 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1
g'woon Zwarte olijven zonder pit product photo
g'woon Zwarte olijven zonder pitg'woon zwarte olijven zonder pit 220g0,99
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
g'woon Tomatenblokjes in tomatensap product photo
g'woon Tomatenblokjes in tomatensapg'woon Tomatenblokjes 400gr0,49
Alternatief
2
Arla Apetina naturel plakken product photo
Arla Apetina naturel plakkenArla Apetina naturel plakken1,95
Alternatief
1

Alternatief