0
Winkelmand

Gevulde aubergines met vega gehakt en spinazie

Gevulde aubergines met vega gehakt en spinazie

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de aubergines over de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verdeel de aubergines over een bakpapier beklede bakplaat en grill 15 minuten.
  3. Hak de peterselie grof en brokkel de feta.
  4. Verhit een hapjespan met een scheutje olijfolie. Bak de spinazie 2 minuten en voeg vervolgens het vega gehakt toe. Bak 2 minuten mee. Voeg de pastasaus toe en verwarm nogmaals 2 minuten op laag vuur.
  5. Schraap het middelste vruchtvlees uit de aubergine en voeg toe aan het spinazie-gehaktmengsel. Vul de aubergines ruim met het spinazie-gehaktmengsel. Bestrooi de gevulde aubergines met de gebrokkelde feta en gril nogmaals 15 minuten.
  6. Verdeel de aubergines over 4 borden en garneer met verse peterselie.

Ingrediënten

4 personen

4 stuks aubergines

200 gram vegetarisch gehakt

300 gram spinazie

300 gram Pastasaus aglio

200 gram feta

0.5 bosje peterselie

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710725015549 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Vegetarische Slager Rul gehakt product photo
Vegetarische Slager Rul gehaktVegetarische Slager Rul gehakt2,79
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,45
Alternatief
1
Bertolli Pastasaus aglio product photo
Bertolli Pastasaus aglioBertolli Pastasaus aglio2,75
Alternatief
1
Dodoni Fetakaas product photo
Dodoni FetakaasDodoni Fetakaas2,99
Alternatief
1
Heks'nkaas Origineel product photo
Heks'nkaas OrigineelHEKS'NKAAS® smeerdip Origineel 200 g bakje2,79
Alternatief
1

Alternatief