0
Winkelmand

Gevulde kalkoen met bessenglazuur

Probeer ook eens deze heerlijke gevulde kalkoen met bessenglazuur!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de kalkoen (afgedekt) 1 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng de bleekselderij, de appel, de abrikozen, het broodkruim, de noten, de tijm en zout en peper. Vul de kalkoen met dit mengsel.
  3. Bestrooi de kalkoen met zout en peper. Steek de buikholte dicht met cocktailprikkers.
  4. Leg 2 grote stukken bakpapier kruislings in de braadslee. Bedek de bovenkant van de kalkoen met het katenspek. Leg de kalkoen op het bakpapier. Vouw het bakpapier omhoog en bind het dicht met het keukengaren.
  5. Schuif de braadslee in het midden van de oven en braad de kalkoen in 2-2,5 uur gaar.
  6. Verwarm de ingrediënten voor het glazuur. Laat dit iets inkoken, zodat het stroperig wordt.
  7. Vouw het bakpapier open. Bestrijk de kalkoen met het glazuur en zet hem nog 15 minuten in de oven of 5 minuten onder een hete ovengrill.

Ingrediënten

6 personen

2.5 babykalkoenen

2 stengels bleekselderij in smalle boogjes

1 appel geschild, in stukjes, stevig

12 gedroogde abrikozen in stukjes

5 sneeën volkorenbrood verkruimeld

50 gram walnoten gehakt
of
50 gram amandelen gehakt

2 takjes tijm

150 gram katenspek in plakjes

voor het glazuur

6 eetlepels bessengelei potje

0.5 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel rodewijnazijn
of
1 theelepel citroensap

Ingrediënten

Voor 6 personen

Slagerskwaliteit Kalkoenfilet product photo
Slagerskwaliteit KalkoenfiletSlagerskwaliteit Kalkoenfilet2,61
Alternatief
1
Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,19
Alternatief
1
85862 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
3
Rond volkoren brood heel product photo
Rond volkoren brood heelRond volkoren brood heel1,22
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Coop Katenspek breed 1 ster product photo
Coop Katenspek breed 1 sterKatenspel breed.2,15
Alternatief
2
8718858020928 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot2,19
Alternatief
1
8710624237264 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
590
Koolhydraten
32
Vetten
26
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
54
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0