0
Winkelmand

Gevulde kipkarbonades

Een heerlijk Mediterraans recept voor gevulde kipkarbonades.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 150°C. Maak met de vingers het vel van de kipkarbonades voorzichtig los, maar laat het aan twee kanten vastzitten.
  2. Maal de tomaatjes met de rest van de ingrediënten voor de vulling tot een dikke pasta en duw deze onder het vel van de kipkarbonades.
  3. Bestrijk het vel met wat boter en bestrooi de karbonades rondom met peper en zout.
  4. Leg ze in een ovenschaaltje en giet de witte wijn erlangs. Bak ze in circa 60 minuten gaar en bruin.

Ingrediënten

4 personen

8 kleine kipkarbonades

8 kleine kipkarbonades

2 eetlepels zachte boter om te bestrijken

75 milliliter witte wijn

voor de vulling

50 gram zongedroogde tomaatjes op olie

10 gram pijnboompitten geroosterd

1 teentje knoflook

4 takjes basilicum

4 eetlepels olijfolie

20 gram Parmezaanse kaas versgeraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Coop Kipfilet voordeelverpakking product photo
Coop Kipfilet voordeelverpakkingCoop Kipfilet3,99
Alternatief
1
g'woon Halvarine product photo
g'woon Halvarineg'woon Halvarine 500gr0,75
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
3585510011731 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Pijnboompitten product photo
g'woon Pijnboompitteng'woon Pijnboompitten2,58
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
540
Koolhydraten
2
Vetten
44
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
31
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0