0
Winkelmand

Gevulde komkommers met pikant gehakt

Komkommer uit de oven is hartstikke lekker! Zeker met deze vulling van pikant gehakt.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Blancheer de komkommers 2 minuten in kokend water met zout. Neem ze uit het water en laat omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Kneed het gehakt met de ui, oregano, harissa en citroen en vul hiermee de holtes van de komkommers. Leg ze in de ovenschaal en bestrooi met de panko. Besprenkel met olijfolie en bak in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Serveer met de labne en bestrooi met peterselie. Lekker met gebakken zoete aardappelschijfjes.

Ingrediënten

4 personen

2 grote komkommers gewassen

500 gram half-om-half gehakt

1 rode ui gesnipperd

1 eetlepel gedroogde oregano

1 eetlepel harissa naar smaak

1 plak ingemaakte citroen fijngehakt

6 eetlepels panko
of
6 eetlepels broodkruim droog

1 eetlepel olijfolie

100 gram labne

1 handje peterselie fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Komkommer product photo
KomkommerKomkommer0,79
Alternatief
1
Gehakt half om half product photo
Gehakt half om halfCoop Half om half gehakt3,09
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
8712200078223 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Mezze Ladid Harissa mild product photo
Mezze Ladid Harissa mildMezze Ladid Harissa mild2,69
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Niet beschikbaar

panko
Geen product gevonden
broodkruim
Geen product gevonden
labne
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
405
Koolhydraten
15
Vetten
26
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
28
Vezels
2
Zout
1
Suiker
0