0
Winkelmand

Gevulde paprikasoep met boontjes

Deze heerlijke, vegetarische soep zit boordevol groenten. De zoete smaak van de paprika combineert goed met de pittige noot van de ui en prei. Lekker met bruin brood.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
  3. Smoor de ui en de paprika zacht in de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook de soep 10 minuten.
  6. Pureer de massa met een staafmixer of in een keukenmachine.
  7. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  8. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  9. Roer de prei en de witte bonen door de soep en kook de soep nog een paar minuten.
  10. Maak de soep op smaak met wat peper en tijm. Geef er brood bij.

Ingrediënten

2 personen

1 ui

3 rode paprika’s

2 eetlepels vloeibare margarine

1 teentje knoflook

1 eetlepel tomatenpuree

1 stukje groentebouillontablet

1 prei

1 kleine pot witte bonen

peper (naar smaak toevoegen)

1 mespuntje tijm

4 bruine boterhammen

Ingrediënten

Voor 2 personen

Grano ui product photo
Grano ui0,49
Alternatief
1
 product photo
rode paprika’s
Alternatief
g'woon Culinair vloeibare margarine product photo
g'woon Culinair vloeibare margarine1,49
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd0,49
Alternatief
1
Maggi Bouillon groente blokjes 12 stuks product photo
Maggi Bouillon groente blokjes 12 stuks1,15
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kort0,65
Alternatief
1
g'woon Witte bonen product photo
g'woon Witte bonen0,99
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peper2,85
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen Tijm1,95
1
Boeren waldkorn bruin heel product photo
Boeren waldkorn bruin heel1,84
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
443.89
Koolhydraten
59.71
Vetten
10.93
Verzadigde vetten
1.4
Eiwitten
18.28
Vezels
17.12
Zout
1.43
Suiker
10.55