0
Winkelmand

Gevulde peer met noten en honingroom

Peer is natuurlijk altijd lekker. Gevuld met noten en honingroom, om je vingers bij af te likken!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Halveer de peren in de lengte en snijd de klokhuizen eruit.
  3. Kneed van de boter, suiker, bloem en noten een kruimelig deeg.
  4. Bestrooi de rand van de peren met kaneelpoeder en besprenkel met wat honing.
  5. Leg de perenhelften naast elkaar in de ovenschaal en schep de crumble erop.
  6. Bak de gevulde peren in het midden van de oven circa 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  7. Schep de rest van de honing door de crème fraîche en serveer deze honingroom bij de warme peren.

Ingrediënten

4 personen

2 handperen (grote)

50 gram boter

50 gram suiker

75 gram bloem

50 gram walnoten grof gehakt
of
50 gram hazelnoten grof gehakt

1 theelepel kaneelpoeder

4 eetlepels honing

200 milliliter crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

2137620000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
8710466236821 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
435
Koolhydraten
45
Vetten
25
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0