0
Winkelmand

Gevulde portobello's

Probeer ook eens deze gevulde portobello's!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalot circa 3 minuten.
  2. Voeg het spek toe en bak op een lage stand knapperig.
  3. Roer de broodkruimels erdoor en bak even mee. Schep dit uit de pan door de ricotta en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de stelen van de portobello's. Bestrijk de randen van de paddenstoelen met een kwastje met de resterende olie en zet de paddenstoelen met de holtes naar boven in een ovenschaaltje.
  5. Verdeel de spekvulling over de holtes en leg er een takje tijm bovenop.
  6. Bak de portobello's in de oven circa 25 minuten tot ze gaar zijn en de vulling goudbruin is.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

1 sjalot gesnipperd

100 gram gerookt ontbijtspek fijngesneden

2 sneeën wit brood verkruimeld, zonder korst

50 gram ricotta losgeroerd

4 portobello's

4 takjes tijm

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Coop ontbijtspek 1 ster product photo
Coop ontbijtspek 1 sterOntbijtspek.1,79
Alternatief
1
Molenbrood Vloerbrood wit product photo
Molenbrood Vloerbrood witMolenbrood Vloerbrood wit2,59
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
8710725018076 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
210
Koolhydraten
11
Vetten
14
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0