0
Winkelmand

Gevulde rode paprika met tomaat en ansjovis

Probeer ook eens deze heerlijke gevulde rode paprika met tomaat en ansjovis!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de paprika's goed schoon en snijd op circa 3 centimeter van boven het hoedje met steel horizontaal af.
  2. Snijd de zaadlijsten voorzichtig uit de binnenkant weg en schud alle zaadjes uit de paprika.
  3. Snijd ook de hoedjes van de tomaten en zet de tomaten dan in de holte van de paprika's. Zet de paprika's in een ovenschaaltje en bestrooi alles met wat zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel het brood en vermeng het met de ansjovis, de knoflook, de peterselie en de tijm. Verdeel dit mengsel over de tomaten en giet over elke portie een eetlepel olijfolie.
  5. Giet een paar eetlepels water langs de paprika's. Leg de hoedjes naast de paprika's. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de paprika's in circa 40 minuten gaar.
  6. Haal na 30 minuten het folie weg zodat het broodkorstje bruin kan bakken. Zet de hoedjes terug op de paprika's en serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

4 rode paprika's

4 trostomaten

2 sneeën wit brood licht geroosterd

6 ansjovisfilets fijngehakt, op olie

2 teentjes knoflook fijngehakt

2 eetlepels platte peterselie fijngehakt

1 theelepel verse tijm alleen de blaadjes
of
1 theelepel gedroogde tijm

4 eetlepels olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

3491 product photo
Alternatief
4
Momenteel niet beschikbaar
Cocktail trostomaten product photo
Cocktail trostomatenCocktail trostomaten2,41
Alternatief
1
Molenbrood Vloerbrood wit product photo
Molenbrood Vloerbrood witMolenbrood Vloerbrood wit2,59
Alternatief
1
John West Ansjovisfilet in olijfollie product photo
John West Ansjovisfilet in olijfollieJohn West Ansjovisfilet in olijfollie3,29
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
210
Koolhydraten
18
Vetten
12
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0