0
Winkelmand

Gevulde appel

Een verantwoord en zoet nagerecht waarmee je ook nog je dagelijkse portie fruit binnen krijgt!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sap met 50 ml water.
  2. Was de rozijnen en laat ze in het hete vocht wellen.
  3. Breek de speculaasjes in grove kruimels.
  4. Meng de rozijnen met de helft van de speculaaskruimels.
  5. Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
  6. Maak de holtes nog wat groter en vul de holtes met het mengsel. Plaats de appels in een kleine steelpan.
  7. Giet de rest van het weekvocht er bij en strooi de rest van de speculaaskruimels er over.
  8. Laat de appels op klein vuur in ca. 15 minuten zacht worden.

Ingrediënten

2 personen

1 perssinaasappel

1 eetlepel rozijnen

2 speculaasjes

2 appels

Ingrediënten

Voor 2 personen

Perssinaasappelen product photo
PerssinaasappelenPerssinaasappel 5/6/7 13 stuks2,99
Alternatief
1
g'woon Sultana rozijnen product photo
g'woon Sultana rozijnenG'Woon rozijn sultana 375 gram1,39
Alternatief
1
g'woon Bakkers speculaas product photo
g'woon Bakkers speculaasg'woon Bakkersspeculaas 400gr0,81
Alternatief
1
Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
151.66
Koolhydraten
29.4
Vetten
2.11
Verzadigde vetten
0.86
Eiwitten
1.24
Vezels
3.83
Zout
0.08
Suiker
23.07