0
Winkelmand

Gevulde stoofperen met amandelspijs en warme chocoladesaus

Probeer eens deze gevulde stoofperen met amandelspijs en warme chocoladesaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Prak de amandelspijs los met een vork en meng 1 eetlepel van de fijngehakte chocolade erdoor tot een samenhangend geheel. Vorm hier 4 gelijke balletjes van.
  2. Verwarm de room met de rest van de chocolade en een snuf kaneel tot de chocolade is gesmolten. Neem de pan van de warmtebron en klop de saus goed door met een garde.
  3. Vul de holtes van 4 halve stoofperen met een bolletje spijs en duw een andere halve peer ertegenaan.
  4. Snijd de onderkant van de peertjes iets af zodat ze rechtop blijven staan en zet ze op een bordje. Giet een lepel warme chocoladesaus over de peertjes en serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

50 gram amandelspijs

75 gram pure chocolade fijngehakt

50 milliliter slagroom

kaneelpoeder (naar smaak toevoegen)

0.5 basisrecept stoofperen gehalveerd, afgekoeld, zonder klokhuis

Ingrediënten

Voor 4 personen

8715196570030 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
8713893182877 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
280
Koolhydraten
33
Vetten
14
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
4
Vezels
3
Zout
0.1
Suiker
0