0
Winkelmand

Gevulde tomaten uit de oven

Probeer ook eens gevulde tomaten uit de oven!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten met behulp van een lepel uit, strooi er wat zout in en laat ze omgekeerd circa 15 minuten op keukenpapier uitlekken.
  2. Snijd het vruchtvlees in stukjes en laat deze tomaatstukjes in een zeef uitlekken.
  3. Roer de boter tot een smeuïge massa. Voeg driekwart van de peterselie, eidooiers, kaas, bloem, slagroom en uitgelekte stukjes tomaat toe en meng alles door elkaar.
  4. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het botermengsel. Vul hiermee de tomaten. Plaats de tomaten in een vuurvaste schaal. Laat de tomaten circa 15-20 minuten in de oven souffleren.
  5. Serveer de tomaten op een klein bordje en strooi er wat fijngehakte peterselie omheen.

Ingrediënten

4 personen

4 grote tomaten

20 gram boter

2 eetlepels verse peterselie fijngehakt

2 eieren gesplitst

50 gram belegen kaas geraspt

20 gram bloem

2 eetlepels slagroom

Ingrediënten

Voor 4 personen

Trostomaten product photo
TrostomatenCoop trostomaten 500g schaaltje1,99
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Goudse Jong belegen kaas plakken 48+ product photo
Goudse Jong belegen kaas plakken 48+Goudse Jong belegen kaas plakken 48+3,00
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
185
Koolhydraten
7
Vetten
14
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0