0
Winkelmand

Gevulde zalm met zoete-aardappeltaartjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210ºC. Snijd de zalmfilets aan de bovenzijde in, maar niet door. Meng de peterselie met de sinaasappelrasp en amandelen. Verdeel deze vulling over de inkepingen en zet de zalm afgedekt in de koelkast.
  2. Schaaf de zoete aardappels met schil in dunne, ronde plakken. Maak torentjes in de holtes van de muffinvorm van plakjes aardappel met ertussen Parmezaanse kaas, rozemarijn, zout en peper. Giet een beetje olijfolie erover en bak de taartjes circa 25 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de zalm met zout en peper en zet na 15 minuten oventijd erbij in de oven.
  3. Maak intussen de saus. Pureer de eidooiers met het sinaasappelsap, zout en peper met een blender of staafmixer. Verhit de boter tot deze licht borrelt, maar niet kleurt. Schenk, terwijl de blender draait, in een dun straaltje de boter bij het eimengsel zodat de saus bindt.
  4. Serveer de zalm met de aardappeltaartjes en sinaasappelsaus. Lekker met broccoli of gepofte tomaten uit de oven.

Ingrediënten

4 personen

4 zalmfilets ca. 150 g

4 eetlepels platte peterselie gehakt

1 sinaasappel rasp en sap

75 gram blanke amandelen gehakt

2 zoete aardappels schoongeboend

100 gram Parmezaanse kaas geraspt

1 eetlepel rozemarijn gehakt

olijfolie (naar smaak toevoegen)

3 eidooiers

100 gram boter

Ingrediënten

Voor 4 personen

Zalmfilet zonder huid product photo
Zalmfilet zonder huidCoop zalmfilet 175 GRM tray4,55
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenCoop Geroosterde Amandelen 190 gram3,68
Alternatief
1
Aviko Zoete aardappel frites product photo
Aviko Zoete aardappel fritesAviko Zoete aardappel frites2,55
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
885
Koolhydraten
26
Vetten
64
Verzadigde vetten
24
Eiwitten
47
Vezels
4
Zout
1.1
Suiker
0