0
Winkelmand

Gnocchi van zoete aardappel met salie-walnotenpesto

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en leg ze in de oven. Pof de aardappels in circa 30 minuten gaar.
  2. Schep vervolgens het kruim eruit en pureer glad. Meng de aardappelpuree met de bloem en blijf kneden tot een glad deeg.
  3. Voeg wat extra bloem toe als het deeg nog te plakkerig is en maak een bal van het deeg. Snijd de deegbal in 4 gelijke delen en maak er lange rollen van circa 2 centimeter doorsnede van.
  4. Snijd steeds kleine stukjes van de rol, ongeveer zo breed als je duim. Houd de gnocchi vervolgens tussen duim en wijsvinger en druk met een vork zacht op de bovenkant.
  5. Verhit de olijfolie voor de pesto in een koekenpan en bak hierin de blaadjes salie knapperig. Neem de salie uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
  6. Mix in een keukenmachine de olijfolie uit de pan, helft van de knapperige salie, de helft van de walnoten, de peterselie, knoflook, citroenrasp en -sap tot een grove pesto en breng op smaak met zout en peper.
  7. Kook de gnocchi circa 4 minuten in water met zout, totdat ze boven komen drijven. Verdeel de gnocchi over 4 borden en schep wat pesto erover. Bestrooi met de rest van de knapperige salie en walnoten.

Ingrediënten

4 personen

300 gram zoete aardappels schoongeboend

175 gram bloem

50 milliliter olijfolie

1 handje salieblaadje

100 gram walnoten geroosterd, gehakt

1 bosje platte peterselie

1 teentje knoflook geperst

0.5 citroen rasp en sap

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aviko Zoete aardappel frites product photo
Aviko Zoete aardappel fritesAviko Zoete aardappel frites2,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Verstegen Salieblad product photo
Verstegen SaliebladVerstegen Salieblad 15 g2,09
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
430
Koolhydraten
48
Vetten
22
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
8
Vezels
4
Zout
0.1
Suiker
0