0
Winkelmand

Gorgonzola-bonbons met witte chocolade

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verdeel de gorgonzola in 12 kleine stukjes en rol tussen vochtige handen tot balletjes. Leg afgedekt in de koelkast.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
  3. Leg een stuk bakpapier op een schaal, schep de amandelen erop en bestrooi met de rozemarijn. Verwarm de chocolade au bain-marie zonder te roeren, tot de meeste stukjes chocolade gesmolten zijn.
  4. Neem de kom van de pan en roer de laatste stukjes chocolade helemaal glad. Leg de gorgonzolaballetjes op een vorkje en dip ze in de chocolade.
  5. Laat iets uitdruppelen en leg ze op het bakpapier met de gekruide amandelen. Rol de bonbons er met behulp van 2 vorken door en schep over op een schaaltje.
  6. Laat de chocolade drogen en laat de bonbons nog 30 minuten opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

4 personen

100 gram gorgonzola

20 gram amandelschaafsel

1 theelepel rozemarijn fijngehakt

150 gram witte chocolade grof gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Galbani Gorgonzola cremosa product photo
Galbani Gorgonzola cremosaGalbani Gorgonzola DOP Cremoso 150g2,59
Alternatief
1
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
g'woon Tablet wit chocolade product photo
g'woon Tablet wit chocoladeg'woon Tablet wit chocolade0,49
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
330
Koolhydraten
23
Vetten
23
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
1
Suiker
0