0
Winkelmand

Granita van watermeloen

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de glazen om met koud water en zet ze nat in de diepvries.
  2. Snijd de watermeloen in stukken en verwijder de grote pitten en de schil. Pureer het vruchtvlees met de siroop.
  3. Meng de suiker en rum erdoor. Giet het mengsel in een platte schaal en zet deze onafgedekt in de diepvries. Roer het mengsel na circa 30 minuten door.
  4. Schraap elk half uur de ijskristallen los en roer ze door het mengsel. Na 2-3 uur is de granita klaar.
  5. Schep in de ijskoude glazen en garneer met munt of basilicum. Serveer met een lepel.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram watermeloen

scheutje grenadinesiroop (naar smaak toevoegen)

50 gram witte basterdsuiker

50 milliliter rum
of
50 milliliter limoensap

munt (naar smaak toevoegen)
of
om te garneren
basilicum (naar smaak toevoegen) om te garneren

Ingrediënten

Voor 4 personen

8436000258943 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Karvan Cévitam Siroop grenadine product photo
Karvan Cévitam Siroop grenadineKarvan Cévitam Vruchtenlimonadesiroop Grenadine 750 ml Blik2,99
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
Melkunie Rum rozijnen vla product photo
Melkunie Rum rozijnen vlaMelkunie fruitvla rum/rozijnen 1L pak1,99
Alternatief
1
8016438001610 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
145
Koolhydraten
28
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
1
Vezels
1
Zout
0
Suiker
0