0
Winkelmand

Gratin van zoete aardappel en knolselderij

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels en knolselderij in zo gelijk mogelijke plakken van circa 2 mm dik.
  2. Zet in de ovenschaal om en om een plakje aardappel en plakje knolselderij rechtop tegen elkaar aan. Meng de slagroom met de crème fraîche en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schenk het roommengsel over de zoete aardappel en knolselderij. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukken en steek tussen de plakken.
  4. Bestrooi met de kaas en bak de gratin in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.

Ingrediënten

4 personen

500 gram zoete aardappels geschild

500 gram knolselderij geschild

250 milliliter slagroom

125 gram crème fraîche

2 teentjes knoflook

2 takjes rozemarijn

2 takjes tijm

75 gram Parmezaanse kaas geraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knolselderij product photo
KnolselderijKnolselderij is een verrassend alternatief voor aardappels.1,09
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
535
Koolhydraten
33
Vetten
37
Verzadigde vetten
24
Eiwitten
13
Vezels
8
Zout
0.9
Suiker
0