0
Winkelmand

Gratin van zoete aardappel en spruitjes met geitenkaas

Probeer eens deze gratin van zoete aardappel en spruitjes met geitenkaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Halveer de zoete aardappels in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de spruitjes in dunne plakjes. Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en verdeel over de ovenschaal.
  3. Verdeel de helft van de geitenkaas erover. Blancheer de aardappelplakjes 1 minuut, laat uitlekken en leg bovenop de spruitjes.
  4. Klop de room los met het ei, de tijm en peper en giet over de aardappelplakjes. Verdeel de rest van de kaas en de walnoten erover.
  5. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.

Ingrediënten

4 personen

500 gram zoete aardappels geschild

500 gram spruitjes panklaar

250 gram zachte geitenkaas verbrokkeld

200 milliliter room

1 ei

1 theelepel tijm

50 gram walnoten

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725021786 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
MelkanGeitenkaas naturel product photo
MelkanGeitenkaas naturelMelkanGeitenkaas naturel1,79
Alternatief
2
8710624205263 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
545
Koolhydraten
32
Vetten
35
Verzadigde vetten
18
Eiwitten
21
Vezels
8
Zout
1
Suiker
0