0
Winkelmand

Gratin van zoete aardappel en spruitjes met geitenkaas

Probeer eens deze gratin van zoete aardappel en spruitjes met geitenkaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Halveer de zoete aardappels in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de spruitjes in dunne plakjes. Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en verdeel over de ovenschaal.
  3. Verdeel de helft van de geitenkaas erover. Blancheer de aardappelplakjes 1 minuut, laat uitlekken en leg bovenop de spruitjes.
  4. Klop de room los met het ei, de tijm en peper en giet over de aardappelplakjes. Verdeel de rest van de kaas en de walnoten erover.
  5. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.

Ingrediënten

4 personen

500 gram zoete aardappels geschild

500 gram spruitjes panklaar

250 gram zachte geitenkaas verbrokkeld

200 milliliter room

1 ei

1 theelepel tijm

50 gram walnoten

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aviko Zoete aardappel frites product photo
Aviko Zoete aardappel fritesAviko Zoete aardappel frites2,55
Alternatief
1
Spruiten product photo
SpruitenUnbranded Spruiten 350 GRM VERPAKT1,79
Alternatief
2
Bettine Geitenkaas 48+ naturel product photo
Bettine Geitenkaas 48+ naturelBettine Geitenkaas Naturel Plakjes 125 gram1,79
Alternatief
2
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
545
Koolhydraten
32
Vetten
35
Verzadigde vetten
18
Eiwitten
21
Vezels
8
Zout
1
Suiker
0