0
Winkelmand

Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten

Probeer ook eens deze gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de aardappelplakken en uienringen over de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en versgemalen peper.
  2. Klop de slagroom en wijn door elkaar en giet dit er gelijkmatig overheen. Schud even met de schaal zodat alles zich goed vermengt. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet circa 30 minuten in de oven.
  3. Neem de schaal uit de oven en verwijder het folie. Verdeel de roquefort en walnoten erover en bak nogmaals circa 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant mooi bruin is.
  4. Lekker met een salade.

Ingrediënten

4 personen

600 gram zoete aardappels geschild, in dunne schuine plakken

1 zoete ui in dunne ringen

150 milliliter slagroom

50 milliliter droge witte wijn

200 gram roquefort

50 gram walnoten gepeld, grof gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Zoete uien product photo
Zoete uienZoet 500 g COOP0,99
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1
Coop Roquefort product photo
Coop RoquefortCoop Roquefort2,93
Alternatief
2
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
545
Koolhydraten
33
Vetten
38
Verzadigde vetten
20
Eiwitten
14
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0