0
Winkelmand

Griekse kip met aardappelen en citroen

Probeer eens deze Griekse kip met aardappelen en citroen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Droog de aardappelen. Snijd de aardappelen in grove stukken en leg deze in een kom. Ris de tijmblaadjes van de takjes (als je verse tijm gebruikt). Giet de olijfolie op de aardappelen en strooi er de tijm over. Meng de aardappelen, olie en tijm goed door elkaar.
  2. Bestrooi de kippenbouten met zout. Leg de kippenbouten naast elkaar in de schaal. Rangschik de aardappelen, knoflook en citroenpartjes eromheen. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  3. Plaats de schaal in de oven en laat kip en aardappel in ongeveer 40 minuten gaar bakken. Verwijder na 30 minuten de folie. De kippenbouten moeten goed gaar zijn.
  4. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gekookte sperziebonen of tuinbonen en/of een gemengde salade.

Ingrediënten

4 personen

500 gram vastkokende aardappels met schil, schoongeboend

1 eetlepel gedroogde tijm
of
1 eetlepel verse tijm

2 eetlepels olijfolie

4 kippenbouten

4 teentjes knoflook gepeld

1 citroen in vieren

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen3,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Scharrel kippenbouten product photo
Scharrel kippenboutenScharrel kippenbouten2,75
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
490
Koolhydraten
25
Vetten
29
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
30
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0