0
Winkelmand

Griezelige appelpunch

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Boor het klokhuis uit de appels. Schil en snijd doormidden.
  3. Pers het sap uit de 2 citroenen.
  4. Snijd met een mesje enge gezichten uit de halve appels. Dip de appels meteen in het citroensap.
  5. Leg de gezichtjes op bakpapier in een bakblik en bak ze twee uur in de oven tot ze gekrompen zijn en er nog enger uitzien.
  6. Doe de appelsap in een pan, met de steranijs en kaneelstokje. Verwarm tot net onder het kookpunt. Draai het vuur uit en laat een uur trekken.
  7. Als de appels uit de oven zijn, kun je de punch afmaken. Doe de ginger ale bij de appelsap en warm het drankje weer op, tot net onder het kookpunt.
  8. Schenk de punch in kopjes en laat er een appelkoppie op drijven. Proost als je durft!

Ingrediënten

6 personen

6 appels

2 citroenen

500 milliliter appelsap

1 kaneelstokje

2 steranijs

1000 milliliter ginger ale

Ingrediënten

Voor 6 personen

Kanzi appels product photo
Kanzi appelsKanzi Appelen Nicoter Klasse I 75-80 mm 4 st. Schaaltje3,19
Alternatief
2
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
2
g'woon Appelsap fles product photo
g'woon Appelsap flesg'woon Appelsap 1,5l1,79
Alternatief
1
La Bonbonnerie Oosterhoutse kaneelstokjes product photo
La Bonbonnerie Oosterhoutse kaneelstokjesLa Bonbonnerie Oosterhoutse kaneelstokjes2,15
Alternatief
1
Verstegen Steranijs product photo
Verstegen SteranijsVerstegen steranijs 4 g zakje1,53
Alternatief
1
Royal Club Ginger ale product photo
Royal Club Ginger aleRC GINGER ALE 100cl pet1,69
Alternatief
1

Alternatief