0
Winkelmand

Grissini

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de bloem met het bakpoeder en 1 theelepel zout in een kom goed door elkaar.
  2. Verdeel dit mengsel in 2 porties. Maak in elk bloemmengsel een kuiltje.
  3. Voeg aan het ene bloemmengsel de olijfolie en 5 eetlepels water toe. Roer met een vork tot het vocht goed is opgenomen.
  4. Voeg aan het andere bloemmengsel de pesto en 5 eetlepels water toe en roer ook goed door. Kneed de bloemmengsels apart van elkaar tot een soepel en elastisch deeg.
  5. Verdeel het deeg in balletjes zo groot als een hazelnoot of walnoot, afhankelijk van hoe lang je de grissini wilt hebben. Kneed elk balletje goed door en rol er soepstengels van die zo dik zijn als een potlood.
  6. Leg de deegstengels op de bakplaat. Bestrijk de stengels zonder pesto met water en bestrooi met sesamzaadjes.
  7. Bak de grissini circa 15 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin en van binnen krokant zijn. Draai eventueel halverwege de oventijd een keer om als ze niet gelijkmatig kleuren.

Ingrediënten

250 gram bloem

0.5 zakje bakpoeder

2 eetlepels olijfolie

20 gram pesto

sesamzaad (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 0 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Grand'Italia Pesto product photo
Grand'Italia PestoGrand'Italia Pesto alla Genovese met Basilicum 185 g2,79
Alternatief
1
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
45
Koolhydraten
6
Vetten
1
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
1
Vezels
1
Zout
0
Suiker
0