0
Winkelmand

Groene shakshuka

Shakshuka staat lekker snel op tafel en het is weer eens wat anders! Serveer wat brood bij de shakshuka om mee te dippen.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in 2 koekenpannen en fruit hierin de knoflook circa 3 minuten. Voeg handje voor handje de spinazie toe en ga door totdat de spinazie is geslonken. Voeg de doperwten, crème fraîche, citroenrasp en ­sap toe en breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak 4 kuiltjes in elke koekenpan en breek de eieren boven de kuiltjes. Dek af met een deksel en laat de eieren in circa 8 minuten stollen. De dooier mag nog een beetje zacht zijn. Bestrooi met de feta en koriander. Serveer met het afgebakken ciabattabrood.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook geperst

600 gram spinazie panklaar

200 gram diepvriesdoperwten

125 milliliter crème fraîche

0.5 citroen rasp en sap

8 eieren

100 gram feta

0.5 bosje koriander fijngehakt

4 ciabattabroodjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,95
Alternatief
1
8710624273590 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Arla Apetina naturel plakken product photo
Arla Apetina naturel plakkenArla Apetina naturel plakken1,95
Alternatief
1
8718503613383 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Ciabatta broodjes product photo
Bio+ Ciabatta broodjesBio+ Ciabatta broodjes1,79
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
565
Koolhydraten
35
Vetten
32
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
30
Vezels
7
Zout
1.9
Suiker
0