0
Winkelmand

Groentebouillon met groene kruiden

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui, wortel, tomaat en knolselderij tot ze beginnen te kleuren. Voeg de helft van de peterselie met steeltjes, de laurierblaadjes, peperkorrels en 2 takjes tijm toe en giet 2 liter koud water erbij.
  2. Breng alles tegen de kook aan en laat de groentebouillon zachtjes 1 uur trekken. Leg de uitgespoelde (passeer)doek in een zeef of vergiet en zeef de bouillon.
  3. Voeg voor de vulling de champignons, venkel en wortel toe aan de heldere bouillon en kook zachtjes 3-4 minuten. Hak de rest van de peterselieblaadjes fijn.
  4. Garneer de soep met de blaadjes van 1 takje tijm, de peterselie en het gehakte venkelgroen.

Ingrediënten

6 personen

voor de bouillon

2 eetlepels arachideolie
of
2 eetlepels olijfolie

1 ui gesnipperd

250 gram tomaten in stukjes

250 gram knolselderij in blokjes

1 bosje platte peterselie

2 laurierblaadjes

10 peperkorrels gekneusd

1 takje tijm om te garneren

1 takje tijm om te garneren

voor de vulling

200 gram wortels in smalle reepjes

200 gram kastanjechampignons in kwarten

200 gram champignons in kwarten

1 venkelknol loof apart, geschaafd
of
200 gram wortels in smalle reepjes

Ingrediënten

Voor 6 personen

g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie4,09
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Bosuien product photo
BosuienBosuien0,79
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,29
Alternatief
2
Tomaten rond product photo
Tomaten rondTomaten rond1,09
Alternatief
1
Knolselderij product photo
KnolselderijKnolselderij is een verrassend alternatief voor aardappels.0,89
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peperVerstegen peper zwart heel 35 g zakje2,15
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
Kastanjechampignons product photo
KastanjechampignonsTop! van Coop Champignons kastanje1,39
Alternatief
1
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1
Venkel product photo
VenkelVenkel0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
75
Koolhydraten
4
Vetten
5
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
1
Vezels
2
Zout
0
Suiker
0